Ja här är det fortfarande skördetid på gurkor. Helt otroligt! De första gurkorna plockade vi strax efter midsommarafton. 

Ni ser har precis plockat de tre och några till är påväg. Fast man jag märker att plantan är mycket trött nu. Gurkorna växer inte alls så fort, men vad gör det?! Mysigt ändå. Och såå gott. Ja ni som inte smakat hemodlade minigurkor måste testa till nästa sommar. De går inte att jämföra med köpegurkor, även om de är svenska. De gurkor vi köpt i affären sen midsommar är få, skulle tippa på tre stycken. Då äter vi mycket gurka i denna familjen och även nu för att dom här är ju så vansinnigt goda.

Tomaterna de kämpar på de också, men så brukar det vara tycker jag, att de kommer mest i slutet av juli och i augusti. Ja tomter köper vi inte heller just nu. I alla fall inte sen vi kom hem från semestern. Ser inte ut att behöva det heller på ett tag. De gula verkar jag tåla lite bättre än de röda. Även om viljan att kunna äta dom är strörre än vad jag kan. 

Ja det var en liten uppdatering på växtfronten. Inget annat här som händer. Jo fick ta in eucalyptusträdet i natt. Såg att någon la upp att det bara sex grader tidigt i morse. Olivträden vet jag tål lite kyla men tror inte att eucalytusen gör det. Några av bladen blev röda. Så ja den har nu fått komma in för vintern. Så vi får se om jag lyckas med den inne. Ska visa den nån dag, den har växt enormt sen jag fick den. 

Ses snart igen.


Kram F 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress